Yalnız Mesajı Göster

Sucuklu Poğaça Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuklu Poğaça Tarifi



1/2 Kangal Banvit Kırmızı Dana Sucuk (ince yarım ay doğranmış)

200 gr un (elenmiş)

125 gr tereyağı (eritilmiş)

50 gr süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı toz şeker

1/2 çay kaşığı tuz

Unun ortasını havuz şeklinde açıp, tereyağı ve yoğurdu koyun Toz şeker ve tuzu serpin Aynı yöne dairesel hareketlerle una yedirin

Hafif unlu ve düz bir zeminde, ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika yoğurun Üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 25-30 dakika dinlendirin

Hamuru hafif unlu ve düz bir zeminde, 3 mm kalınlığında oluncaya kadar inceltin

Hamurdan 6-7 cm çapında yuvarlaklar kesin Her birinin ortasına sucuk dilimlerini paylaştırın Hamurlan yarım ay şeklinde kapatıp, hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin

Önceden ısıtılmış 180 °C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin Ilık servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla