Konu
:
Sütlü Sultan Sarması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Sultan Sarması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Sultan Sarması Tarifi
Sütlü Sultan Sarması Tarifi
3 su bardağı
süt
1 su bardağı şeker
2 çay bardağı
pirinç
unu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı kıyılmış
badem
İlk işlem olarak orta büyüklükte kare bir tepsiye yağlı kağıt serilir
Üzerine
badem
ler homojen dağılacak şekilde bırakılır
Tencereye
süt
, şeker,
pirinç
unu ve nişasta konur, orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir
Margarin eklenir, ateşten alınır, mikserle en az 5 dakika çırpılır
Bademleri sıyırmayacak şekilde tepsiye dökülür
Düzeltilir, buzdolabında bir gece bekletilir
Ertesi günü muhallebiden kibrit kutusundan biraz büyük dikdörtgenler kesilir
Sonra bu dikdörtgenler rulo yapılarak servis tabağına dizilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul