10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Ve Ekşi Çorba Çin Usulu
Malzeme
- 4-6 kurumuş Çin mantarı
- 115 gr Tavuk göğsü
- 1 paket tofu
- 50 gr Bamboo shoots
- 600 ml Tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 1 yemek kaşığı light soya sos
- 1 yemek kaşığı dry sherry
- Tuz, çekilmiş karabiber
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Hazırlanışı
Kuru çin mantarını su ile ıslatın, mantarları yumuşayınca suyunu sıkınız
Bütün malzemeyi ince şeritler halinde doğrayınız
Yayvan bir tencere içersinde tavuk suyunu kaynatınız
Tavuk suyu kaynayınca kesilmiş malzemeleri (Bamboo, tofu, tavuk, çin mantarı) ekleyip, 15 dakika kaynatınız
En son olarak pirinç sirkesi, dry sherry, light soya sosu ve mısır nişastasını ekleyip, tuz ve karabiber ile baharatlandırın
NOT : Kaynayan çorbaya mısır nişastasını katarken, devamlı karıştırın ve mısır nişastasını önceden küçük bir kasede su veya sıvı yağ ile sos kıvamına getiriniz
|
|
|