Konu
:
Kız Çocukları İçin Barbie Pasta Yapımı (Video)
Yalnız Mesajı Göster
Kız Çocukları İçin Barbie Pasta Yapımı (Video)
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kız Çocukları İçin Barbie Pasta Yapımı (Video)
Bu pasta için 1 kilo kırmızı şeker hamuru yeterli
Bebeği herhangi bir semt pazarından 5-6 liraya satın alabilirsiniz
Üzerindeki parlak şekerleri Eminönündeki bir pasta malzemeleri dükkanından alımıştım
Boncukları yapıştırmak için glikoz kullandım, glikozu da pasta malzemeleri satan bir dükkandan temin edebilirsiniz
Butik pasta hazırlarken dikkat etmeniz gereken şeyler:
1- Pandispanyanızı mutlaka soğutun
2- Pandispanya ne kadar pürüzsüz olursa pastanızı kapladıktan sonra yüzeyi o kadar pürüzsüz olacaktır
3- Şeker hamurunun erimemesi için elinizden geldiğince az sulu meyveler ya da suyunu salmayacak meyveler kullanın
4- Şeker hamurunu elinizle yoğurup yumuşattıktan sonra açın
5- Şeker hamurunu açarken nişasta ya da pudra şekeri kullanın
6- Şeker hamurunu asla açıkta bırakmayın çok çabuk kurur
7- Pastayı hazırladıktan sonra kesinlikle buzdolabında saklamayın, terleme yaptığı için şeker hamurunun görüntüsü bozulur
8- Beyaz şeker hamuru kullanacaksanız toz gıda boyası yerine jel gıda boyası tercih edin
Umarım yakın zamanda tekrar şeker hamuru ile oynamak için fırsat bulabilirim
Sevgiler…
Sünger Kek:
Malzemeler:
6 yumurta
170 gr şeker
100 gr un
40 gram nişasta
40 gr kakao
1 çimdik tuz
Varsa 2 tatlı kaşığı vanilya aroması yoksa 1 paket vanilya
Yapılışı:
1- Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın
2- Yumurta sarılarını ve şekeri benmari üzerinde cam bir kase içinde şeker tamamen eriyene kadar çırpın
Ilıklaştığında benmariden alın
3- Yumurta aklarını yüksek devirde 3 katı olana kadar çırpın
Un, nişasta, vanilya, kakao ve tuzu derin bir kaba eleyin
4- Kabaran yumurta aklarının sönmemesi için elediğiniz kuru karışımı 3 seferde spatula ile alttan üste doğru karıştırarak ekleyin
5- Karışımı (kelepçeli yada kümbet) kalıba dökün
180 derecede 25–30 dakika pişirin
6- Soğuyunca isteğinize göre 2 yada 3 kata (pat) ayırın
Ganaj:
Ganaj yoğun yapılıp soğutuldutan sonra pasta içlerinde kullanılabilir
Yağ oranının fazla olması nedeniyle genellikle küvertür çikolata kullanılır
Ama küvertür çikolatanız yoksa marketten alacağınız bitter çikolata da kullanabilirsiniz
Ben genellikle bire bir ölçü kullanıyorum
Ganaj Malzemeleri:
200 gr
küvertür çikolata (fildişi, sütlü yada bitter)
200 gr
1 paket krema
Yapılışı:
1- Çikolatanızı küçük küçük doğrayın yada rondodan geçirin
2- Ganaj yapımında çikolatanın ateşe deymemesi gerekiyor bu nedenle cam bir kasenin içine içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun (benmari usulü) krema ve çikolatayı karıştırarak eritin
3- Tammen eriyip homojen bir karışım olduğunda tezgaha alın ve arada sırada (kabuk bağlamaması için) karıştırarak soğutun
4- Hızlı bir şekilde yoğunlaşmasını isterseniz buzdolabında soğutabilirsiniz
5- İstediğiniz yoğunluğa gelen ganajınızı pastanızın içine yada dışına kullanabilirsiniz
Pasta dolgusu için 1 paket kremşanti 1 su bardağı süt ve 2 adet muz
Pastanın Hazırlanması:
1- Pişirdiğiniz pandispanyayı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin ve kalıptan çıkartın
2- Kalıptan çıkarttığınız yarın daire şeklindeki pandispanyanın tam ortasına bacaklarını çıkarttığınız bebeğin girebileceği bir delik açın ve pandispanyayı enine 3 eşit parçaya ayırın
3- İsteğe göre pastacı kreması isteğe göre 1 paket kremşanti hazırlayın
Muzları çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin
Kenarlardan taşan kremayı spatula yardımıyla pandispanyaya sıvayın
4- Her kata krema ve dilimlediğiniz muzları koyarak pastanın iç kısmını hazırlayın
5- Kırmızı şeker hamurunu nişasta ile yırtılmayacak incelikte açın
Bir miktar bal ya da glikoz kullanarak şeker hamurunu fotoğraftaki gibi yapıştırın ve donması için kenara alın
6- Pastanın kekine hazırladığınız ganajı fotoğraftaki gibi bir spatula yardımıyla uygulayın
(Bunu yapmamızın sebebi krema ya da suyunu salan meyvelerin daha sonra şeker hamurunu yırtmasını istemememiz)
7- Kalan şeker hamurunu tekrar nişasta yardımıyla patanın etrafında açıklık bırakmayacak büyüklükte açın
Açtığınız hamur ile pastanın etrafını kaplayın
8- Hamur ile kapladığınız bebeği pastanın üzerine oturtun
Varsa farklı bir renk şeker hamuru ile birleşme yerine küçük bir kuşak yapın
(Yoksa krema da aynı işi görür
)
9- Pastayı renkli şekerler ya da krema ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul