Konu
:
Mükemmel Espresso Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mükemmel Espresso Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mükemmel Espresso Tarifi
Mükemmel Espresso Tarifi
Yapacaksanız en iyisi olsun
Türk kahvesi hazırlamak, pişirenin ustalığına bağlıdır
Oysaki makineyle hazırlandığından espressonun lezzeti, bir takım kuralların doğru uygulanmasıyla mümkün oluyor
Her şeyden önce espressonun üzerindeki köpük yani krema üzerine kurulu olduğunu belirtelim
Çünkü krema kahvenin o mükemmel aromasının dışarı kaçmasını engelleyen bir conta işlevini görür ve kahve bitene kadar lezzetini korur
Altta simsiyah bir gövde ve üstünde kalın ve kadife bir köpük
Bir makine alarak evde yapacağınız enfes espressolarla herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz
İşte 5 adımda mükemmel espressonun sırrı:
1 Çekirdek
Kahve seçimi mükemmel espresso için ilk adımdır
Seçtiğiniz çekirdek mutlaka Arabica olmalı ve en fazla 2 hafta önce kavrulmalı
Çünkü kahve tıpkı yemek gibi saklandığı yerde kolaylıkla bozulabilir
2 Öğütme
Çekirdeklerin çok ince çekildiğinden emin olun
Sofra tuzunu ideal ölçü olarak düşünebilirsiniz
3 Basınç
Kahvenin kalitesi için basınç çok önemli
Genel olarak 10 atmosfer en uygunudur
Fincanınızı önceden ısıtmayı da unutmayın; aksi takdirde kahve hemen soğur
4 Su
Su sıcaklığının 90-95° arasında olmasına dikkat edin
Her bardak için kullanılacak 6,5 gram kahve (50 çekirdek) için 3 çorba kaşığı su gerek ir
Daha fazlası çekirdeğin içindeki odunsu tadın suyun içine geçmesine yol açar
5 Makine
Fiyatının ne olduğunun bir önemi yok; espresso makinesinin temizliği ihmale gelmez
Haftada 1 gün makinenin tüm parçalarını kuru bir bezle silmek de ustalığınızın bir parçası
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul