Yalnız Mesajı Göster

Söğülme Tarifi (Şanlıurfa)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Söğülme Tarifi (Şanlıurfa)



10 patlıcan

6 diş sarımsak

1 yemek kasıgı tuz

1 su bardagı zeytin yağı

isteğe bağlı 400 gr kıyma et

Patlıcanları ateşte közleyinyağı ayrı bir kapta kısık ateşte dağlayınPatlıcanlar közlendikten sonra soyup bıçakla çok küçük bir şekilde tepsiye doğrayınSoyulmuş sarımsakları iyice ezip içine atınTuzu da ilave edip elinizle karıştırınİçine dağlanmış yağın birazını dökün ve tekrar karıştırınTabağa koyduktan sonra (isteğe bağlı kıyma et için;

bunlardan ayrı şekilde kıyma eti yağla kavuruntabaktaki patlıcanın üzerine dökün yine kalan o yağı da ileve edin) kalan yağı üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla