10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Mutfağı
Akdeniz Mutfağı
Zayıflamak isteyenlere, Akdeniz mutfağına dayalı Türk diyetini öneriyorum Bu diyet taze sebze, meyve, sarmısak, zeytinyağı, fındık, çay, fıstık, pekmez ve balık ağırlıklı"
Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof Dr Mehmet Öz, beslenmenin kalp sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekti Akdeniz mutfağına dayalı Türk diyetini öneren Öz, soframızda bulunması gereken sağlıklı gıdaları tavsiye ediyor  
İyi beslenmek geleceğe yatırım
SEBZE: Omega 3 içeren yeşil yapraklı sebzeler, ceviz ve badem yağı kalp için çok yararlıdır
MEYVE: Meyve yemenin ölçüsünü günde bir avuç olarak hesaplayın, kavun karpuzu da ince birer dilim Üzüm ve muzda çok yüksek dozda şeker var, uzak duralım Kayısı ve incir ise, çok yararlı
SARMISAK: Vücudun koruyucu hücrelerini destekliyor ve tansiyonu düşürüyor
DOMATES: Çok yararlı Etin yanında çiğ domates yenildiği zaman, domatesin içindeki 'lycopin' adlı antioksidan, etteki zararlı Omega 6'ları zararsız hale dönüştürüyor
PİRİNÇ: Beyaz pirinç ve un her ikisi de anında şekere dönüşüyor
LAHANA: Yararlıdır, zayıflatır
YUMURTA: Muhteşem bir protein kaynağı Kolesterolü olanlar rahatlıkla beyazını yiyebilir
|
|
|