Konu
:
Tere Özünde Kalkan Flan Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tere Özünde Kalkan Flan Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tere Özünde Kalkan Flan Tarifi
1000 GR KALKAN FİLETOSU
1 DEMET TERE
3,5 SU BARDAĞI KREMA
2 YUMURTA
2 YUMURTA AKI
1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK, DEFNE YAPRAĞI)
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI TUZ
KARABİBER
Balıkları kaynar suda, garni buketi, tuz ve karabiber katarak 20 dakika haşlayıp süzün
Balıkları mikserden geçirin
Bunlara omlet şeklinde çırpılmış yumurtaları, 2,5 su bardağı krema ve bir kepçe süzülmüş haşlama suyu ekleyin
İki yumurta akını sıkı bir kar köpüğü olana dek çırpın ve bu köpüğü kaşık kaşık dikkatlice bu karışıma yedirin
Dört küçük fırın kâsesini yağlayın ve karışımınızı dökün
Kâseleri içine 2 cm yüksekliğnide sıcak su konmuş fırın kepsisinin içine oturtarak (Ben-Mari) 150 derece ısıtılmış fırnda 20 dakika pişirin
Tereleri yıkayın ve 5 dakika kaynar suda tutun
Sonra bunları iyice süzüp önce mikserden sonra süzgeçten geçirin
Tam servisten önce, tere pürenizi kremalı karışıma katıp ısıtın
Bir bardak kremaya çeyrek bardak su katarak sulandırıp onu da katın
Tuzunu biberini ayarlayın
Flanlarınızı tabaklara tersyüz edin
Etrafına tere özlü sosunuzu dökün
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul