Konu
:
Badem Ezmesi (Edirne)
Yalnız Mesajı Göster
Badem Ezmesi (Edirne)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Badem Ezmesi (Edirne)
Badem Ezmesi (Edirne)
Badem içi çok az haşlandıktan sonra kabukları soyulur, kurutulduktan sonra mikserde toz haline getirilir
Şekerli su kaynatılarak çok koyu bir şerbet hazırlanır, soğutulur, bu şerbet
badem
tozu ile iyice karıştırılarak kalın bir hamur elde edilir
Bu hamur yoğurulurak özleştirilir, oklava ile biraz kalın açılır ve değişik şekillerde kesilir
Kesilen şekerlemeler bir tabağa dizilerek ikram edilir
Not: Arzu edilirse şekerlemelerin üzerine
hindi
stan
ceviz
i serpilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul