Konu
:
Taboule Tarifi (Lübnan)
Yalnız Mesajı Göster
Taboule Tarifi (Lübnan)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taboule Tarifi (Lübnan)
1 su bardağı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
5 dal taze soğan
2 adet domates
Yarım limon suyu
1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 tutam kimyon
Varsa taze kişniş
1 adet büyükçe marul
Bir su bardağı ince bulguru yayvan bir tabağın içine yayın
Üzerini biraz geçecek kadar kaynar su dökün ve üzerini kapatın
Bulgur orada şişerken diğer tarafta tüm malzemeleri ince ince kıyıp bir karıştırma kâsesine doldurun
Şişen bulguru da içine döküp karıştırın
Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını da karıştırarak servis edin
Not: Tabulleh, Lübnan mutfağının en sevilen mezemsi salatasıdır
Aslında bizim kısıra benzer ama lezzet olarak bizim kısır daha güzeldir
Ne var ki bizim kısır bir salata için biraz ağır gelebilir
Tabulleh lezzetli bir yardımcı yemek olarak sofrada yerini alabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul