Yalnız Mesajı Göster

Reçel Yapımının Püf Noktaları

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Yapımının Püf Noktaları



Reçel Yapımının Püf Noktaları

Sabah aranılan yiyeceklerimizin başında reçel ve marmelat gelir Evlerimizde hazırladığımız reçel ve marmelatlar her zaman dışarıdan satın alınanlardan hem ekonomik hem de temiz olur Reçeller bazı meyvelerden ve bazı sebzelerden şeker ve limonlu su ile kaynatılarak yapılır Reçeller taneli olur marmelatlar ise püre şeklinde olur Reçel yaparken bazı noktalara dikkat etmek gerekir

* Şeker miktarı tam olarak ayarlanmalıdır
* Limon reçelin kıvamı tam olunca ineceğine yakın konmalıdır Az yapılıp bir iki günde tüketilecek ise limon koymaya gerek yoktur
* Reçeli kaynatırken üzerinde olan köpüğü bir kaşık yardımıyla almalıdır
* Reçel buzdolabına konulmaz

Alıntı Yaparak Cevapla