Konu
:
Reçel Yapımının Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Reçel Yapımının Püf Noktaları
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Reçel Yapımının Püf Noktaları
Reçel Yapımının Püf Noktaları
Sabah aranılan yiyeceklerimizin başında reçel ve marmelat gelir
Evlerimizde hazırladığımız reçel ve marmelatlar her zaman dışarıdan satın alınanlardan hem ekonomik hem de temiz olur
Reçeller bazı meyvelerden ve bazı sebzelerden şeker ve limonlu su ile kaynatılarak yapılır
Reçeller taneli olur marmelatlar ise püre şeklinde olur
Reçel yaparken bazı noktalara dikkat etmek gerekir
* Şeker miktarı tam olarak ayarlanmalıdır
* Limon reçelin kıvamı tam olunca ineceğine yakın konmalıdır
Az yapılıp bir iki günde tüketilecek ise limon koymaya gerek yoktur
* Reçeli kaynatırken üzerinde olan köpüğü bir kaşık yardımıyla almalıdır
* Reçel buzdolabına konulmaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul