Konu
:
Çıtır Havuç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çıtır Havuç Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çıtır Havuç Tarifi
Çıtır Havuç Tarifi
Havuçları sebze soyucu ile soyun ama yeşil kısımlarını üzerinde bırakın
1 çorba kaşığı tuz ile havuçları 8-10 dakika haşlayın
Hala ısırılacak kıvamda olmalıdır
Süzgeçten geçirin ve soğumaya bırakın
Ekmek dilimlerini mutfak robotunda çok ince bir un elde edene kadar kıyın ve sonra peynir ve köri tozu ekleyin
Bu karışımı büyük veya sığ bir tabağa koyun
Yumurta beyazlarını başka bir (derin) tabakta çırpın
Yağı fritözde 175°Cde ısıtın
Havuçları teker teker önce yumurta beyazına daha sonra galeta ununa batırın
Bir seferde 2-3 havucu 1-2 dakika kızartın
Havuçları, biraz kağıt havlu üzerinde süzün
Fırında pişmiş tavuk ile çok lezzetlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul