Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Sucuklu Kurufasulye Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Sucuklu Kurufasulye Tarifi



Güveçte SucukLu KurufasuLye Tarifi

2 su bardağı kurufasulye
Yarım kangal sucuk
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı

Kurufasulye akşamdan ıslatılır Ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır Tencerede ince kıyılmış soğan ve sıvıyağ kavrulur Salça katılır Birkaç dakika sonra yarım daire şeklinde doğranmış sucuk katılır Kurufasulye, su ve tuz da eklendikten sonra tencerenin kapağı kapatılır 10 dakika kaynatılır ateşten alınır Buharı inince kapak açılır ve kurufasulye toprak bir kaba aktarılır Üzerine tereyağı bırakılır Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla