Yalnız Mesajı Göster

Taze Fasülye Turşusu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Fasülye Turşusu Tarifi



Taze Fasülye Turşusu Tarifi

Malzemeler:
Taze fasulye, tuz, sarımsak

HAZIRLANIŞI :
Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır Soğuk su içinde soğutulur Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur
Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir

TAZE FASULYE TURŞUSU

Malzeme:
1 kg kılçıksız taze fasulye
Yarım limon
10 diş sarmısak
1 baş küçük kuru soğan
Sirke
1 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Fasulyelerin uç kısımlarını temizleyip yıkayın Kaynar suda üç dakika haşlayıp, suyunu süzün ve soğuk suda yıkayıp suyunu tekrar süzün Sarımsakları soyup ikiye ayırın Fasülyeleri kavanoza dizerken aralarına sarmısak ve limon dilimleriyle halka halka doğradığınız soğanları yerleştirin Üzerine toz şekeri serpip yarıya kadar sirke ile, diğer yarısını bir litre suya 3 çorba kaşığı dolusu tuz olacak şekilde doldurun Sıcak bir ortamda fasulyeler sararıncaya kadar kapağını sıkıca kapatarak olmaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla