Konu
:
Taze Fasülye Turşusu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Taze Fasülye Turşusu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Fasülye Turşusu Tarifi
Taze Fasülye Turşusu Tarifi
Malzemeler:
Taze
fasulye
, tuz,
sarımsak
HAZIRLANIŞI :
Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır
Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır
Soğuk su içinde soğutulur
Turşu kabına konulurken
sarımsak
,
limon
ve
soğan
dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu
salam
ura ile doldurulur
Diğer işlemler
patlıcan
turşusundaki gibi yapılır
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir
TAZE FASULYE TURŞUSU
Malzeme:
1 kg
kılçıksız taze
fasulye
Yarım
limon
10 diş sarmısak
1 baş küçük kuru
soğan
Sirke
1 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Fasulyelerin uç kısımlarını temizleyip yıkayın
Kaynar suda üç dakika haşlayıp, suyunu süzün ve soğuk suda yıkayıp suyunu tekrar süzün
Sarımsakları soyup ikiye ayırın
Fasülyeleri kavanoza dizerken aralarına sarmısak ve
limon
dilimleriyle halka halka doğradığınız
soğan
ları yerleştirin
Üzerine toz şekeri serpip yarıya kadar sirke ile, diğer yarısını bir litre suya 3 çorba kaşığı dolusu tuz olacak şekilde doldurun
Sıcak bir ortamda
fasulye
ler sararıncaya kadar kapağını sıkıca kapatarak olmaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul