Yalnız Mesajı Göster

Sos Amandine Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sos Amandine Tarifi



Sos Amandine

Malzemeler

4 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
100 gram ceviz içi
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı beyaz şarap (veya 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi)
2 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı zencefil

Cevizleri ıslattıktan sonra kabuklarını iyice ayırın ve iyice dövün Tavada zeytinyağını kızdırıp cevizleri kavurun İçine limon suyunu, şarap, krema ve zencefili ilave edip hafif ateşte 10 dakika pişirin ve sonra kenara alıp dinlendirin Bu sos levrek tava için hazırlanmış bir sostur Diğer beyaz etli balıkların ızgara veya tavalarında da kullanabilirsiniz En güzel sunuş şekli balıkı yanında haşlanmış patates ve sos amandine tarzındadır

Alıntı Yaparak Cevapla