Konu
:
Kıymalı Kopartma Börek Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Kopartma Börek Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Kopartma Börek Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Kıymalı Kopartma Börek Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler
Hamuru için:
? 4 çay fincanı un
? Tuz
? Su
? 1 p
kuru maya
İç harcı için:
? 2 tane patates
? 1 tane kuru soğan
? 200 gr kıyma
? 1 tutam maydanoz
Üzeri için:
? Sıvıyağ
? 2 yemek k
yoğurt
? 1 tane yumurta
Yapılışı:
Hamur yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su alınır yoğrulur
Kıvama gelince bir kenara alıp bekletilir
Bu arada iç harcını hazırlayalım
Tavaya kesme tahtasında incecik kıydığımız soğanı ve kıymayı alalım kavuralım
Üzerine haşlanıp rende yaptığımız patatesi ilave edelim, bir iki karıştırıp tuzu ve baharatını ayarlayalım karıştırıp ocaktan alalım
Hamurdan bezeler koparalım, elimizle yuvarlayıp açalım ortasına iç koyalım kapatalım
Tepsiye dizelim üzerine bastıralım, yoğurtla karıştırdığımız yumurta sarısını, üzerine sürelim
180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim
İçine sevginizi katmayı unutmayınız
Afiyet Olsun !
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul