Konu
:
Ay Çöregi(Fransa)
Yalnız Mesajı Göster
Ay Çöregi(Fransa)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ay Çöregi(Fransa)
Ay çöregi(fransa)
250 gr
un
60 gr
tereyağı
15 gr
maya
2
yumurta
60 gr
pudra şakari
Yukardaki ölçülere göre mayalı hamur hazırlayınız
Hazırladığınız hamuru açınız
Bir kenarı 8 cm
olmak üzere üçgen bir biçim veriniz
İçine arzu edilen marmelat,
badem
içi veya yeşil
fıstık
kıyılmış olarak karıştırınız
Üçgen kesilen hamurların bir kenarlarına hazırladığınız içten koyarak yuvarlayarak sarınız
Sardığınız iki ucu ay biçiminde yuvarlayınız
Diğer ucu katlanmış olarak üstte bırakınız
Orta ısıda fırında pişiriniz
Çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiniz
Bir miktar su içine şeker,
limon
,
portakal
ince ince doğrayınız
Tarçın,
vanilya
, karanfil ilâve ederek beraberce kaynatınız
Tülbentten süzünüz
Hazırlanmış olan savarenleri bu şuruba batırınız
Yeneceği zaman ta
bakla
rı meyillendirerek biraz şurubundan bir kaşık ile üzerlerine gezdiriniz ve
servis
ediniz
Not: Arzu edilirse savarenlerin üzerine kavrulmuş
badem
,
fındık
serpilerek meyve şekerlemeleri ile garnitürler yaparak servisi daha cazip bir hale koyabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul