Yalnız Mesajı Göster

Makarna Mantısı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarna Mantısı



MAKARNA MANTISI






Malzemeler:
1 paket mantı makarna
250 grkıyma
1/2 demet maydonoz
1 adet soğan
3 ltet suyu ( su ve et su bulyonda olabilir)
1 tatlı kaşığı karabiber
yeterince tuz
Sosu için:
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
arzuya göre yoğurt (sarımsaklı yoğurtta olabilir)
nane

Yapılışı:
Soğanların kabuklarını soydum yıkadım ve rondada püre haline getirdim
Maydonozları ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım
Kıyma,soğan,maydonoz,karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurdum
Et suyunu orta açık ısıda kaynamaya bıraktım
Her bir makarnanın içine kıymalı harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp makarnaların içine doldurdum
Kaynamış et suyunun içine doldurduğum makarnaları ilave ettimYaklaşık 20dkmakarnalar yumuşayıncaya kadar haşladım
Teflon tavada tereyağını erittimÜzerine pulbiber ilave edip 1dkkadar orta açık ısıda kavurdum
Haşlanmış makarnaları kevgir yardımıyla servis tabağına aldımÜzerine yoğurt gezdirdim
Yoğurdun üzerine pulbiber ve tereyağı karışımından gezdirdimNane serpiştirdimMaydonoz yaprakları ile süsledim
Afiyet olsun,

Alıntı Yaparak Cevapla