Konu
:
Makarna Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Makarna Mantısı
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makarna Mantısı
MAKARNA MANTISI
Malzemeler:
1 paket mantı makarna
250 gr
kıyma
1/2 demet maydonoz
1 adet soğan
3 lt
et suyu ( su ve et su bulyonda olabilir)
1 tatlı kaşığı karabiber
yeterince tuz
Sosu için:
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
arzuya göre yoğurt (sarımsaklı yoğurtta olabilir)
nane
Yapılışı:
Soğanların kabuklarını soydum yıkadım ve rondada püre haline getirdim
Maydonozları ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım
Kıyma,soğan,maydonoz,karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurdum
Et suyunu orta açık ısıda kaynamaya bıraktım
Her bir makarnanın içine kıymalı harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp makarnaların içine doldurdum
Kaynamış et suyunun içine doldurduğum makarnaları ilave ettim
Yaklaşık 20dk
makarnalar yumuşayıncaya kadar haşladım
Teflon tavada tereyağını erittim
Üzerine pulbiber ilave edip 1dk
kadar orta açık ısıda kavurdum
Haşlanmış makarnaları kevgir yardımıyla servis tabağına aldım
Üzerine yoğurt gezdirdim
Yoğurdun üzerine pulbiber ve tereyağı karışımından gezdirdim
Nane serpiştirdim
Maydonoz yaprakları ile süsledim
Afiyet olsun,
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul