Konu
:
Kremalı Çıtır Somon Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Çıtır Somon Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Çıtır Somon Tarifi
4 dilim somon balığı
1 su bardağı çiğ krema
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım demet dereotu
Tepsiye soman balığı dilimlerini yerleştirin
Üzerine çiğ krema ile tereyağını gezdirip, tuz ve karabiber serpin
Bu şekilde 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın
Üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin
Bu arada sosunu yapmak için tavada tereyağını eritip üzerine unu ekleyin ve 3 dakika kavurun
Sütü üzerine döküp koyulaşıncaya kadar pişirin
Dereotunu ice kıyıp üzerine serin
Bu sosu tuz, karabiberle tatlandırın
İstenirse içine rendelenmiş kaşar peynir ekleyip daha farklı bir lezzet hazırlayabilirsiniz
Fırında kızaran balıkları çıkartıp sosla birlikte servis tabağına aktarın ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul