Konu
:
Helle Tarifi (Yozgat)
Yalnız Mesajı Göster
Helle Tarifi (Yozgat)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Helle Tarifi (Yozgat)
1 su bardağı yeşil mercimek
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Mercimek haşlanır
Bu arada un yağsız olarak kısa süre kavrulur
Soğuyunca üzerine soğuk su katılarak inceltilir
Kaynamakta olan mercimeğe unlu su karıştırarak akıtılır
Sıcak su konur
Başka bir tavada ince kıyılmış soğan tereyağında pembeleştirilir
Pul biber katılır, ateşten alınır
Kaynamakta olan çorbaya ilave edilir, bir taşım daha pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul