Konu
:
Şehirli Katmer Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şehirli Katmer Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehirli Katmer Tarifi
2 Adet ekmek hamuru
1 Çay Bardağı sıvı yağ
200 Gr Sana Hamurişi
Fırından aldığınız ekmek hamurunu iyice kabarmadan elma büyüklüğünde bezelere ayırın
Bezeleri biraz bekleterek kabartın
Margarini eritip soğutun ve sıvı yağla karıştırın
Hamurları unlanmış zeminde unlayarak açabildiğiniz kadar ince açın
Yağ karışımını her yanına yayın
Yufkayı elinizle çekiştirerek biraz daha büyütün
Sonra yufkayı rulo şeklinde sarın
İnce bir rulo olacaktır
Yaptığınız ruloyu spiral şeklinde dolayarak bir kenara alıp bekletin
Bütün hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra 15-20 dakika bekletin
İlk sardığınız yufkadan başlayarak merdaneyle spirali yufka şeklinde servis tabağı büyüklüğünde açın
Teflon tavayı ısıtıp orta ateşte iki yüzü de kızaracak şekilde pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul