10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Tatlıları Hakkında Bilgiler
Meyve tatlıları hakkında Bilgiler
Şerbetli ve sütlü tatlılar dışında, un kullanılmada, çoğunlukla hammaddesi meyve olan tatlılardır
Meyveli tatlıların diğer tatlılara göre hazımları daha kolaydır Çünkü çoğunda yağ yoktur
Vücudun şeker ihtiyacını gidermenin en iyi yolu bu tür tatlıları tüketmekten geçer
Türkiyede çok fazla tüketimi olmayan esmer şeker kullanılırsa bu tatlıların daha az kalori vermesi sağlanır
Özellikle bal ile hazırlanan tatlıların vücuda hiç bir yan etkisi yoktur
Beyin beslenmesini sağlayan tek gıda olan glikoz, meyveli tatlılardan alınırken lezzeti arttırmak için bazı yollar vardır
Meyvelerin en şekerli mevsiminde bu tatlılar hazırlanmalıdır
Mümkün olduğu kadar fazladan su konmamalıdır
Besin değerinin korunması için, düdüklü tencerede pişirilmesi tavsiye edilir
Şekillerinin bozulmaması için fazla karıştırılmaz
Bu tür tatlıların renk vermesi için gıda boyası katılabilir, ancak boya kullanılmazsa daha iyi olur Mutlaka renk verilecekse meyvelerin kabuklarından ve çekirdeklerinden yararlanılmalıdır
Tatlı karışık malzemelerden hazırlanacaksa, malzemelerin sertliği göz önünde bulundurularak sırayla pişirilmelidir
Ceviz gibi kuru yemişler kullanılacaksa, kavrulmamış olmasına dikkat edilmelidir
Yemiş tatlıları, sıhhate pek uygundur Herkes bir meyvayı kendi arzusuna uydurmalıdır Meselâ bazıları elma gibi hafif, incir, kayV'i ve erik gibi müleyyin meyvaları ararlar Diğerleri aksini tercih ederler Bilûmum meyyalardan, çeşitli tatlılar vücuda getirilir Çünkü, meyvalar, her çeşit hamurla bağdaşabilirler ve çeşnilerine doyum olmaz Bilhassa; kayısı, muz, elma, vişne, çilek, armut, ayva, şeftali, incir, portakal, mandalin, erik ve kızılcık, karadut vs
|
|
|