Konu
:
Milföy Tavşan Kulağı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Tavşan Kulağı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Tavşan Kulağı Tarifi
5 adet milföy hamuru (kare şeklinde)
25 gr margarin (yumuşak)
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker (üzeri için)
Milföyleri tezgahın üzerine sıralayıp çözülünceye kadar bekletin
Margarini eritip soğutun
Yumuşayan milföyleri üst üste koyup merdane ile 20x20 cm boyutunda açın
Üzerine margarini sürün
Toz şekeri vanilya ile karıştırıp hamurun üzerine eşit şekilde serpin
Açtığınız hamurun karşılıklı iki kenarından 5er cm genişliğinde içe doğru katlayın
Aynı kenarları tekrar içe doğru, ortada birleşecek şekilde katlayın
Ve son olarak ortadan ikiye katlayın
Hazırladığınız uzun hamuru 1 cm eninde dilimleyin, yatırarak pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin
Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 190°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika Fırından çıkartıp bekletmeden üzerlerine toz şeker serpin
Soğutup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul