Konu
:
Badem Şurubu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Badem Şurubu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Badem Şurubu Tarifi
Badem Şurubu Tarifi
15 gram acı badem
1250 gram şeker
750 gram su
1 adet yumurta akı
Pek az bergamut suyu
300 gram taze tatlı badem
Evvelâ, taze bademleri haşlayıp kabuklarını çıkarmalı ve havanda iyice dövmelidir
Bir mikdar su ile karıştırarak bir kere süzmeli
Kalan badem posalarını tekrar havanda ezerek yine biraz su ile karıştırarak süzmelidir
Elde edilen bu badem suyuna şekeri de ilâve etmeli, bir yumurta akıyla da kestirip şurup kıvamını buluncaya kadar kaynatmalıdır
Kap, ateşten indirilmeden evvel, biraz (bergamut suyu) dökerek bu işi tamamlamalıdır
Sonra, şurubu şişelere doldurup saklamalıdır
Not: Badem şurubu, ağır misafirlere sunulacak buzlu şerbetleri hazırlamak için, güzel bir sermaye ve makbule geçecek bir ikramdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul