Yalnız Mesajı Göster

Badem Şurubu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Badem Şurubu Tarifi



Badem Şurubu Tarifi

15 gram acı badem
1250 gram şeker
750 gram su
1 adet yumurta akı
Pek az bergamut suyu
300 gram taze tatlı badem

Evvelâ, taze bademleri haşlayıp kabuklarını çıkarmalı ve havanda iyice dövmelidir
Bir mikdar su ile karıştırarak bir kere süzmeli Kalan badem posalarını tekrar havanda ezerek yine biraz su ile karıştırarak süzmelidir Elde edilen bu badem suyuna şekeri de ilâve etmeli, bir yumurta akıyla da kestirip şurup kıvamını buluncaya kadar kaynatmalıdır
Kap, ateşten indirilmeden evvel, biraz (bergamut suyu) dökerek bu işi tamamlamalıdır
Sonra, şurubu şişelere doldurup saklamalıdır

Not: Badem şurubu, ağır misafirlere sunulacak buzlu şerbetleri hazırlamak için, güzel bir sermaye ve makbule geçecek bir ikramdır

Alıntı Yaparak Cevapla