Konu
:
Menekşe Şerbeti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Menekşe Şerbeti Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Menekşe Şerbeti Tarifi
Menekşe Şerbeti Tarifi
500 gram menekşe (çiçek yaprağı)
1 kilo toz şekeri
25 gram limon tuzu
1 limon
1/4 litre su
Yapımı:
500 gram kokulu kır menekşeşi yaprağını temiz bir süzgeçte bol suyla ve birkaç defa güzelce yıkayıp üzerindeki tozları ve yabancı maddelerle ilâçları temizlemeli
Sonra bir kavanoza koyup üzerine 1/4 litre suyla limon tuzunu kattıktan sonra sıkılmış bir limonun suyunu dökmeli ve kavanozun ağzını sıkıca kapamalı
Kokusunu ve rengini suya vermesi için kavanozu bir kenara koyup bir hafta bekletmeli (Güneşe konursa üç gün beklemesi yeterlidir)
Menekşe yaprakları renklerini verip solgunlaşınca bunları kavanozdan çıkarıp atmalı
Elde kalan ekşimtırak suya bir ölçüye iki ölçü hesabiyle şeker katmalı
Yani 1/4 litre suya 1/2 kilo şeker katıp erimeye bırakmalı
Beri yanda kalan yarım kilo şekeri de 1/4 litre suda eritmeli
Sonra bu suyu menekşeli şerbetle iyice karıştırmalı
Karışımı tülbendi bir huniden geçirerek süzdükten sonra ya temizce yıkanıp kurulanmış olan eski kavanoza veya 1 litrelik bir şişeye koymalı
Hava almayacak biçimde ağzını sıkıca örtüp şurubu serin bir yerde saklamalı
Not: Menekşe şerbeti ikram edileceği vakit limonata bardaklarına şerbetten iki parmak kadar koymalı
İçine birer parça buz attıktan sonra bardakları soğuk suyla doldurmalı
Uzun bir kaşıkla karıştırdıktan sonra servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul