Konu
:
Yasemin Şurubu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yasemin Şurubu Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Yasemin Şurubu Tarifi
Yasemin Şurubu Tarifi
Evvelâ, yasemin yapraklarını toplayıp bir kevgire koymalıdır
Bir tencereye de su doldurup kaynatırken ağzına kapak makamına bir tabak kapamalıdır
Kapalı kevgiri de getirip tabağın içine oturtmalıdır
Kaynayan sudan tencere ağzındaki tabakta hasıl olan buhar tesiriyle yasemin yapraklarının usareleri kevgirden akarak tabakta toplanır
Toplanan bu suyu tencereye dökmeli ve yaprakları da daha fazla usare çıkarmak için, tekrar ezip süzerek tencereye akıtmalıdır
Su miktarına göre, bir kiloya, bir buçuk kilo şeker katarak kaynatmalı
Kıvamı gelince, indirmeli ve soğutup şişelere almalıdır
Not: Yaseminler, imbikten geçmek yolu ile kokuları daha iyi elde edilebilirse de, evlerde bu "Alambic" cihazı olmadığından basit mutfak usûllerine baş vurulmuştur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul