Konu
:
Lavaş Tarifi (Erzurum)
Yalnız Mesajı Göster
Lavaş Tarifi (Erzurum)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lavaş Tarifi (Erzurum)
Tandırda mayalı hamurdan yapılır
Una, tuz, maya, su ilave edilerek yoğurulur, yumak yapılır
Erzurum' da buna kunt derler
Kunt merdane ile açılır
Daha sonra elle çarpılarak açıldıktan sonra rabata tabir ettiğimiz hususi aletlerin üzerinde yayılarak sıcak tandıra yapıştırılır
Ayrıca açılmadan pide şekli verilerek pişirilenlere elemeği yahut da tombul denir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul