Konu
:
Çıtır Karaormanlı Çikolatalı Dondurma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çıtır Karaormanlı Çikolatalı Dondurma Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çıtır Karaormanlı Çikolatalı Dondurma Tarifi
2 adet Milföy Hamuru
Carte dOr Limon-Karadut-Vanilya dondurma
Carte dOr Sütlü Çikolatalı Dondurma
Pirinç Patlağı
Damla Çikolata
Böğürtlen Sos İçin:
200 ml
böğürtlen taneleri ve suyu
50 gr
toz şeker
15 gr
mısır nişastası
Üzeri İçin Beyaz Çikolata:
1 kutu Krema
80 gr
Beyaz Çikolata
Böğürtlen sosu hazırlamak için nişasta 7-8 kaşık böğürtlen suyu ile inceltilir
Kalan böğürtlen suyu ve taneleri bir kaba alınarak ocak üzerinde kaynamaya bırakılır
Şeker ilave edilerek inceltilmiş nişasta katılır ve hafif koyulaştığı anda ocak kapalılarak soğumaya bırakılır
Beyaz çikolatayı hazırlamak için krema bir kapta ısınmaya bırakılır
Kaynamaya başlamadan ocak kapatılarak içine beyaz çikolata eklenip karıştırarak eritilir ve soğumaya bırakılır
Milföy hamuru kurabiye kalıpları ile istenilen formda kesilir
(1 porsiyon için 2 parça formlanmış milföy kullanılacak)
Tepsiye yerleştirerek çatal ile delinir ve üzerilerine toz şekeri serpilir
200 derece fırına verilerek 10-12 dk
kızartılır
Soğumaya bırakılır
Milföyler hafif ılıkken formlanmış 1 parça dikkatlice ikiye ayrılır
(elimizde 2 yarım+1 bütün olmak üzere 3 parça formlanmış milföy olacak)
Milföyler soğuduktan sonra dondurmalar dondurucudan çıkartılır
İkiye ayrılmış olan taban filföy servis tabağına alınarak üzerine karadut dondurma ile dolgu yapılır
(Yada Sütlü Çikolatalı Dondurma ile)
Pirinç patlağı ve damla çikolata serperek üzerine bütün milföy formu konulur
Tekrar dondurma ile dolgu yapılarak pirinç patlağı ve damla çikolata serpilir
İkiye ayrılmış olan üst kapak milföy en üste kapatılarak üzerine beyaz çikolata sosu gezdirilir ve böğürtlen sos ile süsleyerek hemen servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul