Yalnız Mesajı Göster

Çıtır Karaormanlı Çikolatalı Dondurma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıtır Karaormanlı Çikolatalı Dondurma Tarifi



2 adet Milföy Hamuru

Carte dOr Limon-Karadut-Vanilya dondurma

Carte dOr Sütlü Çikolatalı Dondurma

Pirinç Patlağı

Damla Çikolata

Böğürtlen Sos İçin:

200 ml böğürtlen taneleri ve suyu

50 grtoz şeker

15 grmısır nişastası

Üzeri İçin Beyaz Çikolata:

1 kutu Krema

80 grBeyaz Çikolata

Böğürtlen sosu hazırlamak için nişasta 7-8 kaşık böğürtlen suyu ile inceltilir

Kalan böğürtlen suyu ve taneleri bir kaba alınarak ocak üzerinde kaynamaya bırakılır

Şeker ilave edilerek inceltilmiş nişasta katılır ve hafif koyulaştığı anda ocak kapalılarak soğumaya bırakılır

Beyaz çikolatayı hazırlamak için krema bir kapta ısınmaya bırakılır Kaynamaya başlamadan ocak kapatılarak içine beyaz çikolata eklenip karıştırarak eritilir ve soğumaya bırakılır

Milföy hamuru kurabiye kalıpları ile istenilen formda kesilir (1 porsiyon için 2 parça formlanmış milföy kullanılacak)

Tepsiye yerleştirerek çatal ile delinir ve üzerilerine toz şekeri serpilir

200 derece fırına verilerek 10-12 dk kızartılır Soğumaya bırakılır

Milföyler hafif ılıkken formlanmış 1 parça dikkatlice ikiye ayrılır (elimizde 2 yarım+1 bütün olmak üzere 3 parça formlanmış milföy olacak)

Milföyler soğuduktan sonra dondurmalar dondurucudan çıkartılır

İkiye ayrılmış olan taban filföy servis tabağına alınarak üzerine karadut dondurma ile dolgu yapılır (Yada Sütlü Çikolatalı Dondurma ile)

Pirinç patlağı ve damla çikolata serperek üzerine bütün milföy formu konulur

Tekrar dondurma ile dolgu yapılarak pirinç patlağı ve damla çikolata serpilir

İkiye ayrılmış olan üst kapak milföy en üste kapatılarak üzerine beyaz çikolata sosu gezdirilir ve böğürtlen sos ile süsleyerek hemen servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla