Yalnız Mesajı Göster

Nabak - Gimchi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nabak - Gimchi Tarifi



Beçu (Kore marulu) 500gr

turp 400 gr

kalın tuzu 3 yemek kaşığı(45gr)

yeşil soğan 2 tane (160 gr)

sarımsak 4 diş

zecefil 15 gr

kırmız biber 2 tane

pul biber 5 yemek kaşığı

havuç 2 tane

gimchi suyu için - su 10 bardak(2L) tuz 50 gr

Beçu ve turbu dörgen şekilde keser Tuzu ilave ederek 1 saat bekletir

Yeşil soğan ve sarımsağı hazırlanır Havucu istediği şekilde keser

Tuzda çıkaran beçu ve turbu suyunu iyice çıkarır

Sonra yeşil soğan sarımsağı ve zencefil tozu ilave eder

Yuzlu suyu ekler Pul biberi ilave eder Tadını bakarak tuz azsa daha ileve ede bilir

Kutusuna koyup 2 gün dışarıda bekletir

Alıntı Yaparak Cevapla