Konu
:
Hindistancevizli Kızarmış Dondurma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizli Kızarmış Dondurma Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistancevizli Kızarmış Dondurma Tarifi
Dış Kabuğu İçin:
1 adet yumurta akı
1 bardak robotto öğütülmüş kahvaltılık mısır gevreği
yarım bardak iri rende hindistancevizi
İç Malzemesi:
Carte dOr Classic Kaymak
Kızartmak için sıvı yağ
Süslemek için benmari bitter çikolata ve meyve
Öncelikle 4 peçete büyüklüğünde kare strech naylonumuzu tezgahımıza serelim
Küçük bir kapta toz haline getirdiğimiz mısır gevreğini ve hindistancevizi rendesini karıştıralım
Diğer bir kapta bir yumurta akımızı hafifçe çırpalım
Dolaptan Carte dOr kaymaklı dondurmamızı çıkartıp kepçe ya da kaşıkla mümkün olduğu kadar düzgün bir top dondurma çıkaralım
Avucumuzla formunu düzeltip önce yumurta akına sonra mısır gevrekli karışımımıza bulayalım
Naylon filmimizin üzerine koyup küçük bir düğüm atıp buzluğa kaldıralım
Aynı işlemi diğer top dondurmamız içinde yapıp, buzlukta 15 dakika kadar bekletelim
15 dakika sonra dondurmamızı alıp naylonundan çıkarıp tekrar yumurta akına ve tekrar mısır gevrekli karışıma bulayalım ve tekrar naylonuna sarıp bir 15 dakika daha beklemesi için buzluğa kaldıralım
15 dakika sonra küçük derin bir kapta 2 bardak kadar yağı kızdıralım yağın iyice kızdığına emin olduktan sonra dolaptan dondurma topunu çıkarıp yağın içine atalım hafifçe döndürerek kızartalım ki bu işlem 30 saniye bile sürmeyebilir
Dışı altın sarısı olan dondurma toplarımız alıp servis tabağına koyalım çikolata sosu ile dış sıcaklığı geçmeden ama içindeki dondurması da erimeden hemen servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul