Konu
:
Akıtma Tarifi (Edirne)
Yalnız Mesajı Göster
Akıtma Tarifi (Edirne)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Akıtma Tarifi (Edirne)
1 yumurta
1 litre süt
1 tatli kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yumurta, süt, tuz çırpılır
Daha sonra un azar azar ilave edilir ve çırpılır kıvamlı ve akışkan olması gerek
Teflon tavaya 1-2 yemek kasigi sıvıyağ konulur, kızınca sıvı hamur kepçe yardımıyla tavaya dökülür
Alt yüzü pişince (üzeri gözenek gözenek olur ve kurur) diğer yüzü çevrilir, iki tarafıda pişen akıtma servis tabağına alınır
Üzerine sıcakken margarin sürülür ve her kata aynı işlem yapılır ve üst üste dizilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul