10-28-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
10 Pratik Yemek Tarifi
Fırınlanmış kabuklu patates
Malzemeler:
1 kg taze bebek (küçük) patates, taze biberiye, tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp ikiye bölün Tuz, karabiber, taze biberiye ve kırmızı toz biberi patateslerle harmanlayın Üzerine zeytinyağı döküp, fırında gevrek bir hal alana kadar pişirin
Sarımsak soslu salata
Malzemeler:
Sarımsak sos için:
1 diş dövülmüş sarımsak, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 adet limonun suyu, Yarım su bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu, 1 tatlı kaşığı sirke, karabiber, tuz
Hazırlanışı:
Sos malzemesinin tümünü bir kaba alıp iyice çırpın Kıvırcığı yapraklarına ayırın Sirkeli suda yarım saat dinlendirip, iyice yıkayın ve irice doğrayın Domates ve salatalığın kabuğunu soyup irice doğrayın Kıvırcık, domates ve salatalığı salata kasesine alın Üzerine sarımsak sos gezdirip, servis yapın
Zencefilli ve taze soğanlı dana eti
Malzemeler:
150 gram dana biftek, 1 adet soğan, 3 çorba kaşığı soya sosu, 10 gram taze zencefil, tuz
Hazırlanışı:
Bifteği jülyen doğrayın Zencefil ve soğanı yemeklik doğrayın Yapışmaz yüzeyli bir tavada et, zencefil ve soğanı soteleyin Etin rengi değiştikten sonra soya sosu ekleyip birlikte pişirin Sıcak olarak servis yapın
Genç kız rüyası
Malzemeler:
2 adet muz, 3 top çikolatalı dondurma, 3 top vanilyalı dondurma, 4 çorba kaşığı bal, 5-6 adet ceviz
Hazırlanışı:
Dondurmaları iki tabağa pay edin Üzerlerine kabuğu soyulmuş muzları yerleştirin Muzların üzerine bal gezdirin Cevizle süsledikten sonra servis yapın
|
|
|