Konu
:
Sakızlı Yahni Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Yahni Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Yahni Tarifi
Kişi Sayısı:
4 Kişilik
Pişirme Süresi:
Tencerede orta ateşte 1 saat
Gerekli Malzemeler
-Dana kuşbaşı (750 gr
)
-Arpacık soğan (10-15 adet),
-Domates (1 adet),
-Salça (1 çorba kaşığı),
-Damla Sakızı (5-6 adet ya da 1 çay kaşığı),
-Sarımsak (8 diş),
-Su (2
5 su bardağı),
-Sıvıyağ (1 çay bardağı),
-Tuz ve Karabiber
Hazırlanışı:
1
Yarım kg dana kuşbaşıyı kızdırdığınız 1 çay bardağı sıvı yağın içine atın ve etlerin sulanmasına izin vermeden yaklaşık 4-5 dakika daha kavurun
2
Kavurma işlemi devam ederken 10-15 adet arpacık soğanı bir süre sonra da 8 diş sarımsağı bütün olarak etlere ekleyip soğan ve sarımsak pembeleşene kadar kavurmaya devam edin
1 çorba kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın
3
10 adet damla sakızını iyice dövün
Damla sakızlarını tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin
4
1 adet domatesi büyük küpler halinde kesin ve tencereye ilave edin
Üzerine 2
5 su bardağı su dökün ve tencerenin ağzını kapatıp orta ateşte 45-50 dakika daha pişirin
Etlerin pişdiğinden emin olduğunuzda ocağınızı kapatarak, yemeğinizi sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul