Konu
:
Piruhi Tarifi (Bilecik)
Yalnız Mesajı Göster
Piruhi Tarifi (Bilecik)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piruhi Tarifi (Bilecik)
150 gr
tereyağı
250 gr
yoğurt
5 diş sarımsak
Harcı için:
3 çorba kaşığı tereyağı
3 orta boy soğan
300 gr
kıyma (kuzu)
Hamur için:
2 adet yumurta
1 su bardağı soda
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğan koyulup kavrulur ve kıymada katılarak iyice kavrulur
Yumurta yoğurma kabına alınıp çırpılır, soda da eklenip tekrar çırpılır
Tuz ve un konup yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yapılır
4 bezeye ayrılıp her bir beze yufka inceliğinde açılarak 4 cm lik karelere kesilir
Hazırlanan içten alınıp ortalarına koyulup muska şeklinde kapatılır
Tepsiye dizilir
Tencerede tuzlu su kaynatılır
Piruhiler 10dakika kadar haşlanır ve sahana yerleştirilir
Tereyağı kızdırılır
Yoğurda dövülmüş sarımsak konup çırpılır
Piruhilerin üzerine dökülür
Ardından kızdırılmış tereyağı gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul