Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Göçmen Mantısı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Göçmen Mantısı Tarifi



Yoğurtlu Göçmen Mantısı Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı su
1 adet yumurta
aldığı kadar un
1/2 kg yoğurt
4-5 diş sarmısak
1 su bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı
1 yumurta, su ve aldığı kadar un koyarak kıvamlı bir mantı hamuru yoğru­lur (sert olmayacak) Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp dinlendirilecek Beş adet beze ince bir şekilde açılır Herbir katı yağlanır Üst üste konur Rulo yapılır Rulolar 3 cm genişliğinde kesilir Yağlanmış tepsiye dizilir ve fırında pişirilir Sarımsaklı yoğurt sosu hazırlanır Mantıların üzerine dökülerek yenilir

Alıntı Yaparak Cevapla