Konu
:
Kuru Bakla Favası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Bakla Favası Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Bakla Favası Tarifi
Kuru Bakla Favası
1/2 kilo kuru iç bakla (fava)
2 baş orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 limonun suyu
1/2 demet dereotu
1 su bardağı sızma zeytinyağı
içme suyu
kırmızı soğan
Halk arasında fava dendiğinde hep kuru bakla anlaşılır
Kelime Latince kökenli olup bize Rumca'dan mirastır Kuru bakliyattan yapılan bütün ezmelere İstanbul Rumları fava derdi
Bugün komşu Yunanistan da sarı mercimek ve patates evliliğinden yapılan fava, renk olarak İstanbul'unkine benzese de hacım olarak tabakta yayılmakta, lezzet olarak da haliyle kuru baklanın yerini tutmamaktadır
Kuru iç baklayı akşamdan ıslatın
Pişireceğiniz zaman sudan geçirerek yıkayın
Tencereye bütün soğan, tuz, toz şeker, bir sıkım limon suyu, sızma yağ, üzerini örtecek kadar su koyarak kaynatın
Fazla su koyduğunuzdaistediğimiz kıvamde dğil koyu çorba kıvamında fava elde edersiniz
Bakla taneleri helmelenip erimiş olacaktır
Soğanları çıkarın ince kıyım dereotu katarak mikserde karıştırıp, yayvan bir kaba döküp soğuynana kadar dışarda bekletin
Serleştikten sonra favayı karelere keserek tabaklara alın ve üzerine dereotu serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul