Konu
:
Kuru Bakla Favası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Bakla Favası Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Bakla Favası Tarifi
1 kg kuru bakla
3-4 tane kuru soğan
2 su bardağı zeytinyağı
7-8 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı şeker
4-5 dal dereotu
1 limon
Biraz tuz
Akşamdan ılık suda ıslattığınız baklayı süzün
Soğanları, ince yemeklik olarak doğrayıp, hafif ateşte zeytinyağıyla öldürün
Ancak, sararmamasına dikkat edin
İç baklaları et suyuyla orta ısıda pişirin
Üzerine şeker ve tuz ekleyin
Bu arada baklanın doğal kokusunu yitirmemesi için dibi tutmayacak şekilde pişirin
Süzgeçten geçirerek başka bir tencereye alın
Bu işlemi ince tel bir süzgeçe kepçe koyarak ve tahta kaşıkla bastırarak yapın
Yeniden ateşe koyup bir taşım kaynattıktan sonra, kaşığın tersiyle üzerini düzeltin
Soğuyunca buzdolabına koyun
Sonra, çukur kaptan dağıtım tabağına kalıplaşmış olarak boşaltıp üzerini dereotu ile süsleyin ve limon suyu ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul