Yalnız Mesajı Göster

Kuru Bakla Favası Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Bakla Favası Tarifi



1 kg kuru bakla

3-4 tane kuru soğan

2 su bardağı zeytinyağı

7-8 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı şeker

4-5 dal dereotu

1 limon

Biraz tuz

Akşamdan ılık suda ıslattığınız baklayı süzün Soğanları, ince yemeklik olarak doğrayıp, hafif ateşte zeytinyağıyla öldürün Ancak, sararmamasına dikkat edin İç baklaları et suyuyla orta ısıda pişirin Üzerine şeker ve tuz ekleyin Bu arada baklanın doğal kokusunu yitirmemesi için dibi tutmayacak şekilde pişirin Süzgeçten geçirerek başka bir tencereye alın Bu işlemi ince tel bir süzgeçe kepçe koyarak ve tahta kaşıkla bastırarak yapınYeniden ateşe koyup bir taşım kaynattıktan sonra, kaşığın tersiyle üzerini düzeltin Soğuyunca buzdolabına koyun Sonra, çukur kaptan dağıtım tabağına kalıplaşmış olarak boşaltıp üzerini dereotu ile süsleyin ve limon suyu ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla