Konu
:
Acemiler İçin Doğrama Şekilleri
Yalnız Mesajı Göster
Acemiler İçin Doğrama Şekilleri
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acemiler İçin Doğrama Şekilleri
Acemiler için doğrama şekilleri
Dilim doğrama
Havucu ve diğer sebzeleri, hiç parçalamadan göz kararı 1-2 mm kalınlığında kesin
Kullanacağınız yemeğe göre dilimleri daha kalın kesebilirsiniz
Jülyen
Sebzelerin hemen hemen tamamı jülyen doğrama için uygundur
Jülyen doğrama için, sebzeyi önce boylamasına ikiye kesin
Sonrasında uzun ince dilimler halinde doğrayın
Kuşbaşı
Sebzeleri, öncelikle uzunlamasına dörde bölün
Sonrasında iri küp olacak şekilde 1-1
5 cm kalınlığında kesin
Bu doğrama şekli "yemeklik doğrama" olarak da bilinir
Küp doğrama
Çorba, sulu yemekler veya böreklerde kullanmak için, sebzeleri öncelikle uzun ince doğrayın
Çubuk şeklindeki sebzeleri tavla zarı iriliğinde küp küp kesin
Yarım ay
Sebzeleri boylamasına ikiye bölün ve 1-2 mm kalınlığında yarım ay doğrayın
Arzuya göre sebzeleri biraz daha kalın dilimleyebilirsiniz
Yarım ay (piyaz) doğrama
Soğanı ortadan ikiye bölün
Soğanın düz tarafını tahtanın üzerine koyup yanlarından dilimleyin
Yarım ay şeklinde doğradığınız bu soğanları, fotoğrafta olduğu gibi bıçakla üzerinden geçip yemeklik de doğrayabilirsiniz
Yemeklik doğrama
Bütün soğana, bıçakla birkaç yerinden derinlemesine çentik atın
Bıçağı yanlamasına tutup, dilim keser gibi soğanı bitirene kadar doğrayın
Aynı işlemi elinizde yapmak yerine, kesme tahtası da kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul