Yalnız Mesajı Göster

Parkado Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parkado Tarifi



Mozaik pasta için:

8 adet kakaolu biskuvi

2 adet portakal

2 yemek kaşığı tuzsuz süzme yoğurt

1 yemek kaşığı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı kakao

4 top Carte dOr Classic Kaymaklı dondurma

Süslemek için;

2 beyaz 2 bitter kalp çikolata

Porkadoyu hazırlamadan önce bardaklar da dahil olmak üzere tüm malzemeler buzdolabında soğutulmuş olması gerek çünkü Porkado biraz akışkan kıvamda olacak, kullandığımız malzemeler onu sulandırmamalı

Öncelikle portakalın birinin filotasını çıkarıp bir kase içinde fazla suyunu emmesi için kasenin kenarına peçete koyup buzdolabına koyuyoruz Bu arada diğer portakalın kabuğundan biraz rendeleyip suyunu sıkıyoruz

Derince bir kasede süzme yoğurt ve pudra şekerini, portakal suyu ile inceltip buzdolabına koyuyoruz Servis edeceğimiz düz tabanlı geniş ağızlı bardakların diplerine bir kaşık portakal suyu döküp üzerine un haline getirdiğimiz bisküvilerin eşit miktarda paylaştırıp üzerlerine birer kaşık daha portakal suyu döküyoruz

Dolapta hazır bekleyen yoğurtlu karışımın içine dört top Carte dOr Kaymaklı dondurma koyup el blenderi ile özleştiriyoruz Karışımın içine filota portakalları da ekleyip hafifçe karıştırıp hazırladığımız bardaklara paylaştırıyoruz

Üzerine kakao serpip, ortasına bir çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu koyuyoruz Kalp çikolatalarla süslüyoruz Dondurucuda 20 dakika kadar bekletiyoruz fakat donmaması gerek aksi takdirde portakallar donarak lezzet kaybı olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla