Konu
:
Parkado Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Parkado Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parkado Tarifi
Mozaik pasta için:
8 adet kakaolu biskuvi
2 adet portakal
2 yemek kaşığı tuzsuz süzme yoğurt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kakao
4 top Carte dOr Classic Kaymaklı dondurma
Süslemek için;
2 beyaz 2 bitter kalp çikolata
Porkadoyu hazırlamadan önce bardaklar da dahil olmak üzere tüm malzemeler buzdolabında soğutulmuş olması gerek çünkü Porkado biraz akışkan kıvamda olacak, kullandığımız malzemeler onu sulandırmamalı
Öncelikle portakalın birinin filotasını çıkarıp bir kase içinde fazla suyunu emmesi için kasenin kenarına peçete koyup buzdolabına koyuyoruz
Bu arada diğer portakalın kabuğundan biraz rendeleyip suyunu sıkıyoruz
Derince bir kasede süzme yoğurt ve pudra şekerini, portakal suyu ile inceltip buzdolabına koyuyoruz
Servis edeceğimiz düz tabanlı geniş ağızlı bardakların diplerine bir kaşık portakal suyu döküp üzerine un haline getirdiğimiz bisküvilerin eşit miktarda paylaştırıp üzerlerine birer kaşık daha portakal suyu döküyoruz
Dolapta hazır bekleyen yoğurtlu karışımın içine dört top Carte dOr Kaymaklı dondurma koyup el blenderi ile özleştiriyoruz
Karışımın içine filota portakalları da ekleyip hafifçe karıştırıp hazırladığımız bardaklara paylaştırıyoruz
Üzerine kakao serpip, ortasına bir çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu koyuyoruz
Kalp çikolatalarla süslüyoruz
Dondurucuda 20 dakika kadar bekletiyoruz fakat donmaması gerek aksi takdirde portakallar donarak lezzet kaybı olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul