Konu
:
Şatobriyan Sosu (Fransa)
Yalnız Mesajı Göster
Şatobriyan Sosu (Fransa)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şatobriyan Sosu (Fransa)
Şatobriyan Sosu (Fransa)
Malzemeler (1 lt
sos için):
50 gr
arpacık
soğan
ı
2 adet defne yaprağı
100 gr
tereyağı
1 çimdik kara
biber
50 gr
mantar
bölünmüş
1 dal fesleğen
1 lt
koyulaştırılmış et suyu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
ince kıyılmış arpacık
soğan
ı,
mantar
parçaları, defne yaprağı ve taze fesleğeni derin bir tavaya koyup koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin
Oluşan köpüğü alın
ince bir süzgeçten geçirip süzün
Tereyağını katıp karıştırın
Tuz ve kara
biber
ini ilave edip sosu tamamlayın
Not: Bu sos ızgara bonfilenin yanında servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul