Konu
:
Gujer Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gujer Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gujer Tarifi
Gujer Tarifi
250 gr + 1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr (1+1/2 su bardağı) un
4 yumurta
250 gr gravyer peyniri (ince rendelenmiş)
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız
Fırın tepsiniz büyüklüğünde bir yağlı kağıdı 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp bir kenara bırakınız
Kalan 125 gr yağı, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyunuz
Tencereyi orta ateşe koyup ara sıra karıştırarak, yağ tamamen suya karışıp, karışım kaynayıncaya kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırınız
Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak 3-4 dakika, karışım hamur kıvamı alıp tencerenin kenarlarından kolayca ayrılana kadar pişiriniz
Tencereyi tekrar ateşten alıp içine yumurtaları teker teker katınız
Hemen arkasından, rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını tencereye ekleyip karıştırınız
Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp, yağlanmış kâğıdın üstüne bir halka olacak biçimde dökünüz
Kalan 2 çorba kaşığı rendelenmiş peyniri halkanın üstüne serpip keki fırına sürünüz
40-45 dakika, gujer kabarıp altın sarısı bir renk alana kadar pişirdikten sonra, sıcak olarak yada soğutup servis ediniz
Not: Klasik bir Fransız çöreği olan gujeri sıcak yada soğuk bir ordövr olarak servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul