Konu: Gujer Tarifi
Yalnız Mesajı Göster

Gujer Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gujer Tarifi



Gujer Tarifi

250 gr + 1 tatlı kaşığı tereyağı

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

250 gr (1+1/2 su bardağı) un

4 yumurta

250 gr gravyer peyniri (ince rendelenmiş)

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız Fırın tepsiniz büyüklüğünde bir yağlı kağıdı 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp bir kenara bırakınız Kalan 125 gr yağı, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyunuz Tencereyi orta ateşe koyup ara sıra karıştırarak, yağ tamamen suya karışıp, karışım kaynayıncaya kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırınız Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak 3-4 dakika, karışım hamur kıvamı alıp tencerenin kenarlarından kolayca ayrılana kadar pişiriniz

Tencereyi tekrar ateşten alıp içine yumurtaları teker teker katınız

Hemen arkasından, rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını tencereye ekleyip karıştırınız Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp, yağlanmış kâğıdın üstüne bir halka olacak biçimde dökünüz Kalan 2 çorba kaşığı rendelenmiş peyniri halkanın üstüne serpip keki fırına sürünüz

40-45 dakika, gujer kabarıp altın sarısı bir renk alana kadar pişirdikten sonra, sıcak olarak yada soğutup servis ediniz

Not: Klasik bir Fransız çöreği olan gujeri sıcak yada soğuk bir ordövr olarak servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla