Konu
:
Fıstık Arası Peynir Helvalı Dondurma Keyfi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fıstık Arası Peynir Helvalı Dondurma Keyfi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstık Arası Peynir Helvalı Dondurma Keyfi Tarifi
Peynir helvası için malzemeler:
500 gr tuzsuz yağlı beyaz peynir
1 yumurtanın sarısı
2 tatlı kaşığı irmik
3 çorba kaşığı dolusu un
Yarım limonun kabuk rendesi
12 çorba kaşığı dolusu şeker
Fıstıklı dilimler için malzemeler:
2 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı
2 yumurta beyazı
5 çorba kaşığı dolusu şeker
50 gr un
30 gr antepfıstığı (toz)
40 gr tereyağ
Kullanılacak Carte dOr dondurma çeşitleri:
Carte dOr Classic Limon
Carte dOr Classic Karadut
Carte dOr Classic Kaymak
Peynir helvası:
Peynir tencerede eritilir
Henüz suyunu çekmeden üzerine yumurta ve limon kabuğu rendesi eklenir
Suyu azalınca un ve irmik ilave edilir
Helvaya en son şeker koyulur, toplanıp kıvam alıncaya kadar pişirilir
Fıstıklı dilimler:
Yumurta beyazı ve şeker, mereng kıvamı olana kadar çırpılır
Yumuşamış tereyağ malzemeye katılır ve çırpılır
Un ve antep fıstığı karıştırılır
Yumurtalı karışıma eklenir
Sıvı bir hamur elde edilir
Yağlı kağıtlar 15X15 cm boyutlarında kare olarak kesilir
Kaşık yardımıyla hamur alınır ve kağıtlara yayılır
175 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir
Pişen fıstıklı dilimler kupat yardımıyla kesilir
Yuvarlak form verilir
Sunum şekli:
Fıstıklı dilimin üzerine parizyen kaşıkla 3 top peynir helvası, 4 top dondurma koyulur
İkinci bir fıstıklı dilim ile kapatılır
Üzerine çikolata glazür gezdirilir
Nane ile süslenir
Soğuk servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul