Yalnız Mesajı Göster

Fıstık Arası Peynir Helvalı Dondurma Keyfi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstık Arası Peynir Helvalı Dondurma Keyfi Tarifi



Peynir helvası için malzemeler:

500 gr tuzsuz yağlı beyaz peynir

1 yumurtanın sarısı

2 tatlı kaşığı irmik

3 çorba kaşığı dolusu un

Yarım limonun kabuk rendesi

12 çorba kaşığı dolusu şeker

Fıstıklı dilimler için malzemeler:

2 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı

2 yumurta beyazı

5 çorba kaşığı dolusu şeker

50 gr un

30 gr antepfıstığı (toz)

40 gr tereyağ

Kullanılacak Carte dOr dondurma çeşitleri:

Carte dOr Classic Limon

Carte dOr Classic Karadut

Carte dOr Classic Kaymak

Peynir helvası:

Peynir tencerede eritilir Henüz suyunu çekmeden üzerine yumurta ve limon kabuğu rendesi eklenir Suyu azalınca un ve irmik ilave edilir Helvaya en son şeker koyulur, toplanıp kıvam alıncaya kadar pişirilir

Fıstıklı dilimler:

Yumurta beyazı ve şeker, mereng kıvamı olana kadar çırpılır Yumuşamış tereyağ malzemeye katılır ve çırpılır Un ve antep fıstığı karıştırılır Yumurtalı karışıma eklenir Sıvı bir hamur elde edilir Yağlı kağıtlar 15X15 cm boyutlarında kare olarak kesilir Kaşık yardımıyla hamur alınır ve kağıtlara yayılır 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir Pişen fıstıklı dilimler kupat yardımıyla kesilir Yuvarlak form verilir

Sunum şekli:

Fıstıklı dilimin üzerine parizyen kaşıkla 3 top peynir helvası, 4 top dondurma koyulur İkinci bir fıstıklı dilim ile kapatılır Üzerine çikolata glazür gezdirilir Nane ile süslenir Soğuk servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla