Konu
:
Şeytan Sosu (Fransa)
Yalnız Mesajı Göster
Şeytan Sosu (Fransa)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeytan Sosu (Fransa)
Şeytan Sosu (Fransa)
Malzemeler (1 lt
sos için):
50 gr
arpacık
soğan
25 adet taze çekilmiş kara
biber
1 lt
demi glace sos
1 çay kaşığı tuz
2 adet defne yaprağı
1 dal taze kekik
200 ml sirke
75 gr
margarin
1 çay kaşığı toz kırmızı
biber
Yapılışı:
Arpacık
soğan
ları, taze çekilmiş kara
biber
, defne yaprağı, taze kekik ve sirkeyi derin bir tavaya koyup suyunu tamamen çektirin
Demi glace sosu ekleyin, kısık ateşte 10 dk
pişirin
Oluşan köpüğü alın
Gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamını inceltin, ince bir süzgeçten geçirip süzün
Sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın
Margarini katıp karıştırın, tuzunu ekleyip sosu ateşten alın
Kırmızı
biber
ekleyerek sosu tamamlayın
Not: Kırmızı/beyaz ızgara etlerde kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul