Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Peynir Ve Özellikleri!

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Peynir Ve Özellikleri!



Yöresel peynir ve özellikleri!

Abaza peyniri:

Elastiki, orta sertlikte, örgü biçiminde ve kendine has hafif tuzlu bir tadı vardır

Adana Toros keçi peyniri:

Toros Dağlarında yetişen keçi sütünden yapılan, az yağlı, tuzlu, sert bir peynirdir

Antakya çörekotlu çömlek peyniri:

Kulplu büyük küpler içinde peynir, çökelek ve çörekotu bastırılarak külün içine gömülür ve 3 – 4 ay olgunlaştırılır

Antakya kesme peyniri:

Antakya yöresinin tuzlu, az yağlı, geleneksel bir peyniridir Kızartılarak ve/veya sade olarak kahvaltılarda kullanılmaya uygundur

Antakya sıkma peyniri:

Az yağlı, az tuzlu kaynamış bir peynirdir

Tuzsuz Çerkez peyniri:

Tam yağlı koyun sütünden yapılan, hem yağlı, hem de az tuzlu diyet yapanlar için ideal bir peynirdir Kahvaltılarda, böreklerde ve kızartılarak yenilmeye uygundur

Diyarbakır örgü peyniri:

Sütün bol olduğu, bahar aylarında, tuzsuz peynir kellerinin, dilimlere bölünüp yoğrulması ile yapılan peynirdir Bir süre suda bekletilerek kahvaltılarda yenir

Edremit sepet peyniri:

Zeytin dallarından yapılan, örme sepetlerle kalıplanan, genellikle karışık sütlerden yapılan (koyun, keçi, inek sütleri) az tuzlu bir peynirdir Salatalarda, kahvaltılarda ve başlangıç olarak şarap ile birlikte kullanılabilir

Ermenek tulum peyniri:

Tam yağlı koyun sütünden yapılan, az tuzlu, çok lezzetli bir tulum peyniridir

Erzurum Civil peyniri:

Yağı az, proteini bol, bir çeşit tel peyniridir

Alıntı Yaparak Cevapla