Konu
:
Biberli Akıtma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Akıtma Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Akıtma Tarifi
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Bardak un
2 Adet kırmızı ve yeşil biber
1 Çay Kaşığı Ucuyla kabartma tozu
1,5 Bardak süt
1 Bardak ılık su
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 bardak ılık su ve 1,5 bardak süt 2 bardak un ile 3 dakika çırpılır
Ardından içine isteğe bağlı miktarda tuz ve bir çay kaşığının ucuyla kabartma tozu eklenir
İki adet biber küçük doğranarak tavada çok az sıvıyağ ile çiğliği gidene kadar kavrulur ve kek hamuru kıvamına gelen akıtma hamurunun içine konur
İsteğe bağlı olarak çeşitli baharatlar eklenebilir
Daha sonra 1 çay kaşığı margarin tavada eritilir ve kepçe yardımıyla üzerine akıtma hamuru dökülür, tavaya yaydırılır
Kızaran krepler alınır ve servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul