Yalnız Mesajı Göster

Soğanlı Tavuk Ciğeri Kavurması Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlı Tavuk Ciğeri Kavurması Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi



Soğanlı Tavuk Ciğeri Kavurması Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

Soğanlı Tavuk Ciğeri Kavurması Tarifi

Malzemeler

? 1 kilo tavuk ciğeri

? 1 tane büyükçe soğan

? 2 adet yeşil ya da sivri biber

? Sıvı yağ

? Tuz ve baharatlar

Yapılışı

İlk önce tavuk ciğerlerinin öd'leri olup olup olmadığını iyice bir kontrol edelim Yeşil bir şeyler varsa onları mutlaka atalım Sonra tavuk ciğerlerini iyice yıkayalım Küçük veya orta boy parçalara keselim İçindeki pıhtılaşmış kanları atalım

Kestiğimiz tavuk ciğerlerini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyup kaynatalım Ciğerli su kaynadıkça köpük köpük olacaktır Ciğerlerin içindeki kanı dışarı salacaktır Onları bir süzgeç yardımıyla alalım Bu işlem ciğerlerin kan kokmaması için yapılır

Kaynadıktan sonra suyunu dökelim ve ayrı bir tencerede sıvıyağla birlikte ince doğradığımız biber ve soğanları kavurmaya başlayalım

Kavrulduklarından emin olduğumuz vakit tavuk ciğerlerini içine atalım Biraz daha kavuralım Ve ateşin altını kapatalım İçine tuzunu, istediğiniz baharatı atıp sıcak servis yapalım

Not : İsterseniz rendelenmiş veya küp doğranmış domates dilimleri ile bir miktar salça içine atıp kavurabilirsiniz Çünkü domates veya salça ciğerle birleşince ağızda metalik bir tad bırakıyor gibi geliyor Çalışan hanımların kurtarıcı yemeklerinden bir tanesi

Afiyet Olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla