Konu
:
Pratik Çilek Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Çilek Reçeli Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Çilek Reçeli Tarifi
Çilek Reçeli Yapmayı Öğrenin
- Çilek reçeli nasıl yapılır ?
- Çilek reçeli yaparken nelere dikkat edilmeli ?
- Çilek reçeli malzemeleri nelerdir ?
- Çilek reçeli için çilekler nasıl hazırlanır ?
Malzemeler :
1 kg çilek
1 kg toz şeker
3 adet karanfil
Yapılışı :
Çilekleri (mümkünse minik kokulu çileklerden) iyiçe yıkayıp temizledikten sonra bir tencereye alın ve üzerlerine toz şekeri dökün
En az 1 gece bekletin
Daha sonra karanfilleri ekleyerek orta hararetli ateşte 45 dk – 1 saat kadar pişirin
Kaynadıkça oluşan köpükleri tahta kaşıkla alın
Reçelin olup olmadığını anlamak için kaşıktan bir damlayı tırnağınızın üzerine akıtın
Eğer damla dağılmıyorsa reçel olmuş demektir
Dilerseniz en son yarım limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatıp ateşten alın
Cam kavanozları ağzına kadar reçel ile doldurup sıkıca kapatarak ters çevirip soğumaya bırakın
Vakumlanmış çilek reçeli kavanozlarını uzun süre açmadan saklayabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul