Yalnız Mesajı Göster

Vişne Kaymak Ve Bitter Eşliğinde Yufkalı İncir Tatlısı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Kaymak Ve Bitter Eşliğinde Yufkalı İncir Tatlısı Tarifi



Dışı için:

1 yufka

3 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı su

Yarım çay kaşığı tarçın

File badem

Kızartmak için yağ

Carte dOr Classic Vişne, Çikolata Parçalı Kaymak, Bitter Çikolatalı dondurma

İçi için:

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım su bardağı kıyılmış ekmek içi

1 fincan iç badem

1 su bardağı kuru incir (yaklaşık 10 ad)

1/3 su bardağı süzülmüş portakal reçeli

1 yumurta

1 çay kaşığı tarçın

Küçük bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ, ekmek kırıntıları ve tarçın 2 dakika süreyle kavrulur sonrasındaysa soğumaya bırakılır

İncirler ufak ufak doğranır, bademler küçük parçalar halinde kıyılır

Kavrulmuş ekmek, iç badem, incir, yumurta ve portakal reçeli mutfak robotuyla kısa süre karıştırılır Koyu bir macun kıvamı elde edilmelidir ancak malzemeler fazla ezilip püre haline gelmemelidir

Yufkadan dikdörtgen şeklinde parçalar kesilir 1 adet yufkadan 10 adet dikdörtgen çıkmaktadır Her bir yufka, kalan 1 yemek kaşığı yağ ile yağlanır Dikdörtgenin kısa olan kenarına, incirli iç malzemeden bolca konularak, yufka sigara böreği gibi sarılır Kızgın yağda önlü arkalı kızartılır

Yufkalar kızarırken bir cezveye 3 yemek kaşığı bal, su ve tarçın koyulup, bal kıvamından daha akışkan hale gelene kadar yaklaşık 1 dakika süreyle ısıtılır

Yufkalar kızardıktan sonra elde edilen karışım yufkaların üstünde gezdirilir File badem ve pudra şekeri ile süslenerek, Carte dOr Classic Vişne, Çikolata Parçalı Kaymak, Bitter Çikolatalı dondurma ile soğuk servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla