Yalnız Mesajı Göster

Mantılı Toyga Çorbası Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantılı Toyga Çorbası Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi



Mantılı Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

Mantılı Toyga Çorbası Tarifi

Malzemeler:

? 15 yemek kaşığı un

? 2 su bardağı yoğurt

? 1 su bardağı yarma (haşlanmış)

? 1 su bardağı nohut (haşlanmış)

? 1 su bardağı mantı

? 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı

? 2 tatlı kaşığı kuru nane

? 1 tatlı kaşığı tuz

? 5 su bardağı su

Yapılışı:

Yoğurtla unu iyice ezerek, pürüzsüz hale getirin

Hafif ılık 5 su bardağı suyu ekleyerek ayran kıvamına gelinceye kadar çırpın

Orta hararetli ateşte, kaynayana kadar, hızlı hızlı karıştırın

Kaynayan karışıma mantıları atın, pişmeye yakın daha önceden haşlanarak hazır edilmiş yarmayı ve nohudu ekleyin

Altını kapatmadan hemen önce tuzunu atın, karıştırın

Yağı tavaya koyup kızdırın, naneyi ekleyip çevirin, biraz sıcak suyla karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin

Püf Noktaları:

? Yoğurtla unu iyice özeyin, homojen hale getirin, su ekleyerek ayran kıvamını elde edin

? Çorba kaynayana kadar orta hararetli ısıda hızlı hızlı karıştırın Kaynadıktan sonra altını kısın ve diğer malzemeleri ekleyin

? Yoğurdun kesilmesini önlemek için tencerenin kapağını kapatmayın, tuzunu ocaktan almadan hemen önce atın

? Kızdırdığınız naneli yağı -çorbanın yüzeyinde kalması için- biraz sıcak suyla karıştırın, sonra çorbaya dökün

Afiyet olsun !

Alıntı Yaparak Cevapla