10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi Dolması Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Hindi Dolması Yapılışı Tarifi ! Yapılışı Mazemeleri
Hindi Dolması Tarifi
Malzemeler :
? 1 adet 4 kiloluk hindi,
? 1,5 kilo kestane,
? 2 elma,
? 3 portakal,
? 3 kaşık domates salçası,
? 1 kaşık yoğurt,
? 1 paket tarçın
? Defne yaprağı,
? Karabiber,
? Tuz
Yapılışı :
Hindiyi soyup tüylerini temizledikten sonra ateş üzerinde de tütsüleyip ince tüylerini de temizleyiniz İyice yıkadıktan sonra, büyükçe bir tencerede 2 saate yakın pişiriniz Suyun içinden hindiyi çıkarıp alındıktan sonra defne yaprağı, karabiber ve tuz karışımı ile içini ve dışını iyice ovunuz
Başka bir tencerede 1,5 kilo kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyunuz
Kestanelerin üzerine 1 paket tarçın, kabukları soyulup küçük küçük küp şeklinde doğranmış elma ve 1 tane portakalı ilâve ederek iyice karıştırınız Hindinin içine bu karışımı doldurup dikiniz
Başka bir kapta hindinin pişen suyundan iki kase alınız Bunun üzerine 3 kaşık domates salçası ve 1 kaşık yoğurdu ilâve edip iyice karıştırınız
Hindinin dışına bu karışımdan sıvazlayıp fırına atınız 45 dakika bir tarafını 45 dakika diğer tarafının kızarmasını sağlayınız Fırında hindiyi kızartırken arada bir karışımdan üstüne atınız
Kızarmasına 15 dakika kala 2 portakalı halka halka kesip hindinin üstüne ve etrafına dizip tekrar fırına atınız
15 dakika böylece kızardıktan sonra çıkarıp servis yapınız Hindinin yanında garnitür olarak suyundan içli pilâv yapabilirsiniz
Afiyet Olsun !
Dip Not: İsterseniz tavuklada yapa bilirsiniz !
|
|
|