Yalnız Mesajı Göster

Hindi Dolması Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Dolması Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi



Hindi Dolması Yapılışı Tarifi ! Yapılışı Mazemeleri

Hindi Dolması Tarifi

Malzemeler :

? 1 adet 4 kiloluk hindi,

? 1,5 kilo kestane,

? 2 elma,

? 3 portakal,

? 3 kaşık domates salçası,

? 1 kaşık yoğurt,

? 1 paket tarçın

? Defne yaprağı,

? Karabiber,

? Tuz

Yapılışı :

Hindiyi soyup tüylerini temizledikten sonra ateş üzerinde de tütsüleyip ince tüylerini de temizleyiniz İyice yıkadıktan sonra, büyükçe bir tencerede 2 saate yakın pişiriniz Suyun içinden hindiyi çıkarıp alındıktan sonra defne yaprağı, karabiber ve tuz karışımı ile içini ve dışını iyice ovunuz

Başka bir tencerede 1,5 kilo kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyunuz

Kestanelerin üzerine 1 paket tarçın, kabukları soyulup küçük küçük küp şeklinde doğranmış elma ve 1 tane portakalı ilâve ederek iyice karıştırınız Hindinin içine bu karışımı doldurup dikiniz

Başka bir kapta hindinin pişen suyundan iki kase alınız Bunun üzerine 3 kaşık domates salçası ve 1 kaşık yoğurdu ilâve edip iyice karıştırınız

Hindinin dışına bu karışımdan sıvazlayıp fırına atınız 45 dakika bir tarafını 45 dakika diğer tarafının kızarmasını sağlayınız Fırında hindiyi kızartırken arada bir karışımdan üstüne atınız

Kızarmasına 15 dakika kala 2 portakalı halka halka kesip hindinin üstüne ve etrafına dizip tekrar fırına atınız

15 dakika böylece kızardıktan sonra çıkarıp servis yapınız Hindinin yanında garnitür olarak suyundan içli pilâv yapabilirsiniz

Afiyet Olsun !

Dip Not: İsterseniz tavuklada yapa bilirsiniz !

Alıntı Yaparak Cevapla